Neprirodna Plavuša

Plava Inteligencija

03.07.2005.

Live 8 - bez floydovske euforijeJutro sam provela gledajući video streamove sinoćnjeg koncerta. Zbog nevjerovatne euforičnosti oko Floyda, u prošlom postu sam ostala nedorečena što se ostalih muzičara tiče.

Ne mogu opisati žaljenje što nisam bila u Londonu, pa neću ni opisivati...

Madonna
Uvijek mi je bila solidna. Sinoć se pokazalo da nije ona za grandioznih koncerata. Em joj je muzika prosječna, em joj je glas ispod prosjeka.

Pet Shop Boys
Otpjeva "Boy" u Moskvi "Go West".
[Q](Go West) Life is peaceful there
(Go West) In the open air
(Go West) Where the skies are blue
(Go West) This is what we're gonna do[/Q]
*Bljuv* Došlo mi je da trknem tamo da ga išamaram. Pjesma mi je bila nekako ne primjerena za glavni ruski grad, a i za samu manifestaciju.

U2
Sada sam ih pogledala na video streamu. Odlična svirka. Edge je fakat majstor gitare.

Annie Lennox
Kao prvo, kada dođem u njene godine, želim da izgledam kao ona. Otpjevala je odlično.

Coldplay
Nisam neki fan Coldplaya. Malo mi je muzika preintenzivna... Previše drljanja po gitari, premalo prave svirke i finih tonova. Još mi izgledaju kao U2 wannabes. Nisu bili loši, ali meni nisu legli...

The Who
Prva misao... Počinje CSI Las Vegas :))) Generalno nisu loši, ali bogamu, mogli su malo skratiti pjesme. Previše drljanja po gitarama bez nekog smisla.

Robbie Williams
Halo momak, nije to tvoj koncert, smanji doživljaj. Sramotni pokušaj imitiranja Freddiea uz pjesmu "We Will Rock You" me skoro natjerao na povraćanje. Odlazak do publike mi je bio *blah*...

Velvet Revolver
Taj dio koncerta sam gledala na Slo2, gdje kvalitet zvuka nije bio zadovoljavajući. Visoki tonovi su bili previsoki. Čini mi se da nisu loši. Momak je dobro pjevao. Slash je dobro svirao, ali moram ustvrditi da mu kožne tole ne stoje ko u stara dobra vremena.

Mariah Carey
Glas odličan, ona kritična... Štajaznam, baš je ne volim.

Snoop Dogg
Muzka kojom se bavi također nije za velikih koncerata. Krajnje dosadno. Nikad mi nije bio drag, a pogotovo od ofirnog dueta sa malim Justinom.

REM
Nažalost nisam vidjela njihov nastup. Nadam se da ću ih uhvatiti na live streamu koji još uvijek fura. Nemilosrdno trošim broadband.

Alicia Keys
Odličan glas, ali smrtno dosadna muzika. Mislim da sam na njenoj izvedbi prošarala da vidim šta ima na drugim kanalima.

Destiny's Child
Fljus šamarčina. Ne volim grupe koje sviraju samo radi para, kojima je muzika samo posao... a one su takve.... Šatro umjetnice.

Linkin Park
Njih nešto volim pravo. Onaj momak odlična glas ima. Odlično su svirali. Poštujem grupe koje zvuče live skoro isto kao na studijskom albumu.

A-ha
A-ha-ha-ha-ha... Flashback, kasne 80. poster u magazinu Ćao, pramenovi... To mi se urezalo u sjećanje... imala sam mentalnu sliku, pa staru pjesmicu i nisam baš najbolje čula.

Scissor Sisters
Navodno pravo dobri. Meni nešto nisu legli. Možda bi trebala u tišini preslušati album.

Pink Floyd
Umrla bi da ih nisam ponovo stavila. Šta o njima mislim, to sam već napisala.

Live 8
Čovjek se mora nadati da će biti bolje. Dok sam gledala par puta mi je na pamet pao Donald Trump i negov reality show. Zamišljala sam se kako mu čupam ono ofirno gnijezdo (koje naziva kosom) sa glave. Sinoć je čitav svijet bio ujedinjen u jednoj stvari, u jednoj ideji. Za nadati se da se ovo neće završiti sa koncertom, da će se neke stvari napokon početi mijenjati.

Ako do sada niste, dajte svoj glas za borbu protiv siromaštva.

Neprirodna Plavuša

Link-ink-ink

Arhiva
Mart 2005 (6)
Februar 2005 (6)
Januar 2005 (15)
Decembar 2004 (23)

Kontakt
Ako neko želi da me maila, to može učiniti na:

Leeloo.Blu[at]gmail.com

BROJAČ POSJETA
38303

Powered by Blogger.ba

RSS verzija bloga online