Neprirodna Plavuša

Plava Inteligencija

03.07.2005.

Live 8 - Pink Floyd se vratio

Gledala sam Live 8 od početka TV prijenosa (hvala Slo 2). Po glavi su mi se motale neke dubokoumne misli i već sam se vidjela kako pišem post o životu, hipokriziji, ma ona filozofska sranja o stanju u kojem se ova planeta danas nalazi...

A onda su na scenu izašli Floydi.Ne mogu tačno opisati osjećaj koji me spopao u tom trenutku... sve su brige nestale... samo je ostao osjećaj nevjerovatan sreće.

Ah, patetične li rečenice ali tako je...

Ne znam kada sam prvi put čula za Floyde, ali sam ih "otkrila" krajem '92. Jednog ratnog dana na vrata nam je pokucala struja. Upalila sam TV i na jednom od kanala je bio njihov koncert. Kako nisam imala filmova za gledati zadržala sam se na koncertu. Sat vremena poslije mislim da se moj život promijenio (opet patetika mrtva, ako niste primijetili). Nešto kasnije, zarovila sa se u bratove kasete i našla jednu... Momentary Laps of Reason. Sljedećih godinu dana to je bila jedina kaseta koju sam slušala. (Patetika Alert!) Dolasci struje su mi dobili novo značenje.

Onda sam počela sakupljati ostala njihova izdanja. Koncert koji me "navukao" puštali su više puta pa sam ugrabila priliku i snimila ga. Jednostavno sam obožavala njihovu muziku. Bila mi je to "maksuzija muzika". Pogasim sve živo, stavim slušalice na uši i slušam... samo ja i muzika (aaa.... patetike, somebody stop me).

Nikada nisam prežalila što nisam rođena barem desetak godina ranije... Mislim da sam za dlaku propustila najbolji muzički period. Nikada nisam imala priliku da vidim (i osjetim) uživo dva meni najveća benda Pink Floyd i Queen.

Sinoć se rodio tračak nade da će možda opet napraviti neku turneju, da ću ipak slušati to savršenstvo uživo... Fakat, zvučali su savršeno, jednostavno je nevjerovatno kako neko onako može svirati. Naravno ugođaj su malo kvarili komentatori sa svojim glupim baljezganjem između pjesama.

Možda su mogli završiti koncert s njima, a ne sa McCartneyem... al' hajd' nek im bude...

O gladi, siromaštvu i problemima neki drugi put... Ja sam svjesna problema svaki dan...

Live 8 je za mene bilo veče Pink Floyda...

Neprirodna Plavuša

Link-ink-ink

Arhiva
Mart 2005 (6)
Februar 2005 (6)
Januar 2005 (15)
Decembar 2004 (23)

Kontakt
Ako neko želi da me maila, to može učiniti na:

Leeloo.Blu[at]gmail.com

BROJAČ POSJETA
39571

Powered by Blogger.ba

RSS verzija bloga online