Neprirodna Plavuša

Plava Inteligencija

18.04.2005.

Misterija "Stop" dugmeta

Komercijalna linija Dobrinja - Vijećnica saobraća 10-ak godina. Od samog početka voze autobusi koji imaju dugme "Stop". Kada ga pritisnete, dajete do znanja vozaču da želite izaći na slijedećoj stanici.

Logično, zar ne?!

Ipak svako malo, nađe se neko ko stane ispred vrata. Kada autobus ne stane na stanici počne da bogara, jebe majku i oca... i obično se tu nađe neka "sandžaklije-gras" opaska.

Vozač pokuša objasniti (istina, povišenim tonom) da je to expres linija, da staje na stanici ako neko čeka autobus ili ako neko pritisne "Stop".

Na to frustrirani putnik odgovori da autobus PO ZAKONU mora stati na svakoj stanici.... I tako se svađaju do slijedeće stanice kada putnik izađe iz komercijale gunđajući kako se sada mora tramvajem vratiti jednu stanicu.

I to se svako malo ponavlja... Zašto?! Nisam sigurna.... Valjda je to neka logika... Ipak, navikli smo da nam rijeke budu odlagališta smeća, da ćoškovi zgrada budu javni WC-i, da su kontejneri tu da bi u njima palili smeće.... a dugme "stop" u autobusima... fola radi ;)

Neprirodna Plavuša

Link-ink-ink

Arhiva
Mart 2005 (6)
Februar 2005 (6)
Januar 2005 (15)
Decembar 2004 (23)

Kontakt
Ako neko želi da me maila, to može učiniti na:

Leeloo.Blu[at]gmail.com

BROJAČ POSJETA
37959

Powered by Blogger.ba

RSS verzija bloga online